CONTACTEER ONS +32 (0)3 880 62 00
+32 (0)3 880 62 00
De traceerbaarheid van industriële onderdelen

De traceerbaarheid van industriële onderdelen

Traceerbaarheid is een vorm van zekerheid. Ze kan de kosten van terugroepacties aanzienlijk terugdringen en de productieprocessen verbeteren.

Het traceerbaarheidsconcept heeft altijd deel uitgemaakt van de knowhow van Technifor. Met een toenemende druk in praktisch alle markten, is het markeren van producten nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag.

In het kielzog van de automobielsector en luchtvaartindustrie die onze systemen gekozen hebben omwille van de levensduur van de markeringen en de betrouwbaarheid van de uitrustingen, gebruiken tal van verwerkende industrieën de Technifor systemen om de traceerbaarheid van hun productie in te voeren.

Dit is een van de grootste uitdagingen voor de industrie van vandaag.

De traceerbaarheid

Met dit procedé is het mogelijk om een product of een assemblage gedurende zijn hele levenscyclus te volgen door een unieke identificatie ( UID ) aan een databank te koppelen.

Traceability cycle

Wat Wanneer Waar ?

2D-code

Nalezen

Databank

Enkele van de  cruciale vragen waarop u een antwoord moet geven voor elk van uw producten. Door een 2D DataMatrix™-code te gebruiken kunt u een onderdeel van bij het begin van zijn leven personaliseren en op een unieke manier identificeren. Door het gebruik van strategisch geplaatste camera's kunt u de aanwezigheid van een onderdeel detecteren en signaleren. De controle van de markeercode maakt het mogelijk om defecte onderdelen te verwerpen, een afwijking te melden, een onderhoud te programmeren,... Door de link naar een databank kunt u alle gegevens bijhouden die vervolgens tegelijkertijd online en offline behandeld kunnen worden om uw productieproces te verbeteren.
Process traceability
Vereisten van de kwaliteitssystemen Technifor: leverancier van oplossingen voor de traceerbaarheid van industriële onderdelen

De fabrikant moet de unieke identificatie van producten beheersen en een historiek bewaren.

Definitie van traceerbaarheid (NF EN ISO 9000) :

"Vaardigheid om de historiek, de invoering of plaatsing van een entiteit (product, proces of systeem) terug te vinden. Daaraan toevoegend dat bij het onderzoeken van een product, de traceerbaarheid betrekking kan hebben op de herkomst van de materialen en de onderdelen, de geschiedenis van zijn productie, zijn distributie en zijn plaatsing"

 

Als u de verschillende aspecten van traceerbaarheid beheerst, worden uw vragen en noden opgenomen in het ontwerp van onze oplossingen :

  • totaaloplossingen van het markeren tot het automatisch nzlezen
    het meest uitgebreide assortiment permanente markeertechnologieën om precies te voldoen aan elke behoefte
  • alle traceerbaarheidsfuncties geïntegreerd: Technifor ontwikkelt haar besturingssoftware en vult ze aan met veel toepassingsgerichte ervaring
   
Wat is DPM (Direct Part Marking) ? Klik hier DataMatrix ™ -codemarkering : klik hier
Contacteer ons voor uw traceerbaarheidsproject