CONTACTEER ONS +32 (0)3 880 62 00
+32 (0)3 880 62 00

Lasermarkeren: Toepassingen voor medische technologie

De Technifor laser markeermachines zijn uiterst geschikt voor het markeren van medische & chirurgische instrumenten, orthopedische of traumachirurgische implantaten, canules, ...

 

De UDI-norm (Unique Device Identification)  is een wereldwijd systeem voor een uniforme productmarkering van medische instrumenten, zodat deze voldoen aan traceerbaarheidsvereisten.

Binnen de Europese Unie geldt de MDR-norm (Medical Device Regulation).Hierbij worden de fabrikanten verplicht om tijdens hun productie alle medische apparatuur & chirurgische instrumenten moeten markeren indien ze naar andere landen binnen de Europese Unie willen exporten.

   

Technifor is al meer dan 30 jaar expert op het gebied van markeeroplossingen voor traceerbaarheid. De Markeervereisten in de medische technologie kunnen gemakkelijk worden geïmplementeerd zodat u UDI en MDR-conform bent

Traceerbaarheid van medische hulpmiddelen

Traceerbaarheid van medische hulpmiddelen

Bekijk meer
Identificatie van medische protheses

Identificatie van medische protheses

Bekijk meer
Traceerbaarheid van serotheek stalen

Traceerbaarheid van serotheek stalen

Bekijk meer

 

Lasermarkeren is al een standaardtechnologie in veel takken van de medische industrie, dankzij de vele voordelen die het biedt.

  

De voordelen:

 • lasermarkeringen zijn bestand tegen zuren, reinigingsmiddelen en lichaamsvloeistoffen
 • doordat de materiaaloppervlakte ongewijzigd blijft, afhankelijk van het labelproces, kunnen zich geen ziektekiemen ontwikkelen
 • permanente en contrastrijke identificatie en leesbaarheid
 • traceerbaarheid: de gemarkeerde informatie blijft leesbaar (ook elektronisch), zelfs tijdens zwaargebruik en na honderden keren reinigen. Dit betekent dat de medische instrumenten en onderdelen goed kunnen worden getraceerd en geïdentificeerd

Steeds meer producten dienen in deze tijd traceerbaar te zijn, voor logistieke-, onderhouds- en veiligheids redenen. Traceren van onderdelen en producten begint met het aanbrengen van een voor de organisatie herkenbaar en uniek nummer.

 

Juist in deze applicatie zijn markeerlasers een uitzonderlijke aanvulling voor fabrikanten en ziekenhuizen. Chirurgische instrumenten en implantaten die gebruikt worden in de medische sector zijn gemaakt van materialen met een erg hoge kwaliteit. Nauwkeurige identificatie van bijvoorbeeld medische instrumenten en hoortoestellen, met barcodes en serienummers, is noodzakelijk.

 

Dergelijke markeringen dienen nauwkeurig, permanent en onuitwisbaar te zijn om te voldoen aan de eisen van het dagelijkse leven in de medische wereld. Markeren met een laser voldoet aan de UDI en MDR-eisen. Het biedt duurzame en bestendige identificatie bij kleurverandering, zonder de oppervlaktestructuur van het materiaal aan te tasten. Bovendien, is de markering vrij van ruwe kanten, waarin bacteriën zich zouden kunnen ophopen.

 

Uw medische instrumenten zijn gegarandeerd steriel.

Lasermarkeer toepassingen voor medische technologie: 

 • Chirurgische instrumenten Of ze nu van metaal of kunststof zijn, ze moeten voldoen aan de identificatie-eisen van de huidige normen en veresiten (UDI of MDR).
Lasermarkeren: medische technologie
 • Bot- en gewrichtsprothesen Hun doel is om bepaalde botten of gewrichten in het menselijk lichaam geheel of gedeeltelijk te vervangen. Ze moeten daarom zeer resistent zijn, daarom zijn de meest gebruikte materialen metaal, keramiek of polyethyleen met hoge densiteit
Lasermarkeren van gewrichts- en botprothesen
 • Tandheelkundige implantaten kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt, zoals titanium, keramiek, metaal-keramiek en zirkoon.
Lasermarkeren van tandprothesen
 • Gehoorimplantaten of apparaten worden vervaardigd uit kunststoffen (bijvoorbeeld PEEK voor implantaten)
Lasermarkeren van gehoorapparaten en prothesen

Oplossingen aangepast aan uw behoeften:

Welke onderdelen u ook wilt markeren, individueel of in serie, onze oplossingen kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Ons gamma accessoires et opties laat u toe om uw UDI, MDR of andere medische markeringen te optimaliseren :

 • Wilt u een uniforme markering op een complex onderdeel? Ontdek de 3D module, uniforme en kwalitatieve markeringen ongeacht de geometrie en vorm van het medische hulpmiddel.
 •  Moet de gemarkeerde informatie Datamatrix-codes tijdens de productie getraceerd en gevolgd worden? Met de Vision Manager kunt u onmiddellijk de markeringen op uw medische instrumenten controleren en verifiëren.
 • De onderdelen die u wilt markeren zijn cilindrisch ? Wij hebben 3 uitvoeringen van de ronddraai-inrichting ! Deze past zich probleemloos aan aan de grootte van de te markeren medische apparatuur

   

Al onze lasers kunnen worden geïntegreerd in een productielijn, maar zijn ook beschikbaar in handmatige of geautomatiseerde markeerstations

Ik had graag meer informatie over

Lasermarkeren: Toepassingen voor medische technologie

* verplichte velden